Tips

D-Dolls tip nummer 1: Laarzen en schoenen

Het niet aan kunnen doen van een paar laarzen is een van de dingen waar je gegarandeerd tegenaan gaat lopen. Hoeveel pijn het ook doet, je zult de zaag in je mannequin moeten zetten. Over het algemeen zul je weinig van de voeten kunnen behouden. Zelfs afgezaagd kan het een hele tour zijn om de voeten (stompjes) tot onder in de laars te krijgen. Voor meer stabiliteit raad ik je aan om de laarzen daar waar de voet zou moeten zitten op te vullen met kranten. Zo stevig mogelijk aandrukken zodat de laarzen meer stabiliteit krijgen, dit helpt mee de etalagepop wat stabieler te laten staan. Als het lukt raad ik je aan om ook rond de enkels op te vullen. Een kwestie van krantenproppen maken en met een (stomp) latje langs de benen naar beneden drukken. Kleine extra tip: Houd wel rekening met een eventuele broek die nog in de laarzen moet kunnen!

afgezaagde voeten voor passende laarzen

D-Dolls tip nummer 2: Opvullen waar nodig

In tegenstelling tot het menselijk lichaam is een etalagepop hard. Hierdoor is het lastig om bijvoorbeeld kleding netjes aan te laten sluiten. Ook een koppelriem zit vaak niet mooi. Dit is op te lossen door stroken bubbeltjesfolie om de probleemgebieden te wikkelen. Kleine moeite, kost geen bal en het eindresultaat is een veel echtere uitstraling. Gevalletje van: het eindresultaat is lelijk als je het niet doet, en als je het wel doet zie je er eigenlijk niks van. Het gaat uiteindelijk om de details!

opvullen met bubbeltjesfolie

D-Dolls tip nummer 3: Voorgevormd haar, een helm zonder binnenwerk

Sommige etalagepoppen hebben voorgevormd haar. Het voordeel is dat deze meestal goedkoper zijn dan de mannequins met gladde koppen. Een nadeel kan zijn dat je niet zo gemakkelijk een passend hoofddeksel kunt plaatsen. Koop een helm zonder binnenwerk en leg tussen het haar en de helm wat bubbeltjesfolie, het resultaat is verbluffend en het mes snijdt aan twee kanten: een voordeligere mannequin en een betaalbaardere helm!

Voorgevormd haar neem een helm zonder binnenwerk

D-Dolls tip nummer 4: Help hij valt uit elkaar!

Een mannequin optuigen met niet alleen het uniform maar ook de bepakking vergt wat geduld en beleid! Door het gedraai en geduw wil het wel eens gebeuren dat de romp losgaat van het onderlijf, of dat een been loskomt. Tijdens het in elkaar zetten is het handig om met duct tape de losse onderdelen te fixeren. Dat kan een hoop irritatie schelen!