Alhoewel het idee was om etalagepoppen speciaal voor militaria verzamelaars op te waarderen naar realistisch uitziende frontsoldaten, zijn ze natuurlijk ook heel bruikbaar in een ‘gewone’ etalage. Er zijn genoeg situaties te verzinnen waarin echt lijkende poppen meer tot de verbeelding spreken dan de plastic uitstraling die (vooral de wat goedkopere) ongeschilderde poppen hebben.
Of je nu ‘basic’ lichaamsvormen gebruikt om je kleding te laten zien, of dure topmodellen, het doel (van een mannequin) is te laten zien hoe het er uitziet als het gedragen wordt door een ‘echt’ persoon. Logisch dus om kleding op de best mogelijke manier te tonen. In veel gevallen is een realistische of geschilderde etalagepop een hele goede manier.
In feite kun je kiezen voor abstract (bijvoorbeeld een grijs gespoten pop) of een zo realistisch mogelijke. Het is eigenlijk jammer om een saaie, lelijke of een pop met weinig uitstraling te kiezen. Ook hier geldt dat een keten zo sterk is als de zwakste schakel. De kwaliteit van de pop zal de getoonde kleding maken of juist breken!