Veelgestelde vragen

Vraag: Maak je zelf etalagepoppen?

Antwoord: Nee, die worden aangekocht. Een pop kan in een redelijke tot slechte staat zijn, dan repareren en restaureren we eerst. Hiermee creëer ik een goede basis voordat het eigenlijke proces naar een realistische pop begonnen wordt.

 

Vraag: Hoe wordt de vraagprijs bepaald?

Antwoord: De prijs is gebaseerd op de soort en de hoeveelheid aanpassingen. Een etalagepop kan aangepast worden van enigszins realistisch tot levensecht. Om tot levensecht te komen worden er meer en duurdere materialen gebruikt en ben ik er langer mee bezig. Ik probeer altijd poppen op voorraad te hebben in verschillende gradaties. Om ervoor te zorgen dat er altijd een passende oplossing is.

 

Vraag: Kan ik zelf bepalen hoe mijn pop eruit gaat zien?

Antwoord: Het resultaat is natuurlijk altijd afhankelijk van hoe goed of hoe mooi de basispop is en van het basisuiterlijk van de mannequin. Het is zeker een goed idee om zelf aan te geven wat je verwacht! Jouw aanwijzingen worden als basis gebruikt voor de transformatie van de etalagepop.

 

Vraag: Kan ik mijn etalagepoppen naar je toesturen om ze te laten schilderen of aan te passen?

Antwoord: Dat kan, maar verstuur nooit zonder overleg vooraf de pop naar mij. Sommige etalagepoppen lenen zich minder voor een aanpassing dan andere. Ik raad aan om eerst wat foto’s te mailen.

 

Vraag: Mijn etalagepop is stuk, kun je hem repareren?

Antwoord: Het repareren van etalagepoppen als onderdeel van een complete makeover is mogelijk. In overleg is reparatie mogelijk. Stuur altijd een goede foto waarop ik kan beoordelen of reparatie mogelijk (en de moeite waard) is.

 

Vraag: Is het mogelijk om mijn etalagepop aan te laten passen zodat hij op een bekende figuur lijkt?

Antwoord: Ik kan kleine aanpassingen aan het gezicht uitvoeren. Hoe het resultaat er uit komt te zien is dus sterk afhankelijk van de basispop.

 

Vraag: Wat als mijn beschilderde etalagepop beschadigd raakt?

Antwoord: Schadeherstel kan lastig zijn. Bij een handgeschilderde etalagepop gebruik ik om de juiste kleur te krijgen verschillende laagjes verf van diverse kleuren. Het is dus vaak niet mogelijk om het beschadigde plekje bij te stippen zoals bij een auto. In het geval van een soldaat aan het front is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een beschadiging om te zetten in een wond(je). Stuur in een dergelijk geval even een fotootje, dan bekijk ik de mogelijkheden.

 

Vraag: Doe je zowel mannelijke als vrouwelijke poppen?

Antwoord: Van oudsher richt ik me op de militaria verzamelaar. In de militariaverzamelaarswereld is de vraag naar vrouwelijke poppen minimaal. Maar stuur gerust een mail met een foto en je wensen.

 

Vraag: Is de kleding op de foto’s inbegrepen bij de prijs?

Antwoord: Nee, ik fotografeer de pop ook met kleren aan zodat je een indruk krijgt hoe het geheel er uit gaat zien. Mocht je de getoonde kleding graag (er bij) willen neem dan even contact op.

 

Vraag: Verkoop je ook accessoires voor de pop of voor diorama’s?

Antwoord: Af en toe loop ik tegen leuke zaken aan. Die koop ik dan zodat ik de poppen in een mooie omgeving kan fotograferen. Neem eens een kijkje in de webshop, daar staan regelmatige leuke zaken voor op en rond de pop en diorama’s.

 

Vraag: Wat kost het verzenden van een pop?

Antwoord: Het verzenden is wat duurder dan dat je misschien gewend bent. Dat wordt voornamelijk veroorzaakt door de grootte van de pop. Binnen Nederland komt verzenden op € 17,50. Ik pak de poppen stevig in voor verzending en besteed daarbij extra zorg aan het beschermen van het gezicht en de handen.

 

Vraag: Verstuur je ook naar het buitenland?

Antwoord: Een etalagepop is vrij groot, de standaard afmetingen die de pakketdiensten hanteren zijn kleiner. Neem contact op voor een prijs naar jouw woonplaats.